Adód 1%-a aranyat ér nekünk, mert számunkra a föld a legnagyobb kincs!

Az Ökológiai Intézet Alapítvány 1992-ben alakult, a fenntartható fejlődés szellemiségének terjesztését és gyakorlati megvalósítását tűzve ki célként. Miskolci és gömörszőlősi központjainkban a fenntartható fejlődés, életmód, ökológiai gazdálkodás, alternatív technológiák és megoldások ismereteinek bővítésén fáradozunk.

1%-os támogatásodból a mélymulcsos földművelés képzését szeretnénk a közeljövőben megvalósítani gazdák és kertészkedők számára! A módszer előnyei: kevesebb locsolás, megújuló termőföld, erős növények és egészséges élelmiszer!

Európában 17-szer gyorsabban pusztul a talaj a mezőgazdaságilag művelt területeken, mint amilyen gyorsan megújul. A világtendenciákat figyelemben véve, hatvan év múlva elfogy a termőtalaj. De nemcsak a talajpusztulás, hanem az éghajlatváltozás miatt bekövetkező szélsőséges időjárás is veszélyezteti a biztonságos élelmiszerellátást.

Az Ökológiai Intézet kidolgozott egy olyan kertészeti eljárást, a mélymulcsos kertművelési módszert, amelynek segítségével helyreállítható a talaj természetes életközössége, megakadályozható a talaj pusztulása, tárolhatóvá válik a szeszélyes eloszlásban lehulló csapadék a vegetációs időszakban, ötödére csökkenthető a gyomosodási nyomás. A módszer egyszerre természet és emberkímélő, csökkenti a termelési költségeket, és növeli a termés eredményeket.

Fontos, hogy minél több kertművelő megismerje a módszert! Ha Te is fontosnak tartod a talaj, az élővilág és nem utolsó sorban saját egészségünk védelmét, akkor adód 1 százalékával támogass minket, hogy minél több ember ismerhesse meg tréningjeinken ezt a módszert!

Reméljük, támogatod az Ökológiai Intézet munkáját SZJA 1%-od felajánlásával!

Adószám: 18410057-1-05

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LETÖLTÉSE : http://www.ecolinst.hu/images/stories/kozhasznusagi/ado-egy-szazalekrol-rendelkezo-nyilatkozat-doc.pdf

Ha kérdésed van, keress minket bátran!

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány
Cím: H-3525 Miskolc, Kossuth Lajos u. 13.
tel.: (+36) 46 505-768, 382-095, 505-077
fax: (+36) 46 505-768
web: www.ecolinst.hu
központi e-mailcím: iroda[at]ecolinst[dot]hu

Fotók: Gellén Sára és Hankó Gergely